Miten jatkamme eteenpäin

Hyvä koulutuspäiväkokonaisuus jäi nyt valitettavasti kokematta. Olimme saaneet hyvän joukon näytteilleasettajia, mikä olisi tuottanut mukavan summan yhdistyksen tilille. Oli todella noloa perua heidän osallistumisensa – minkälaisen kuvan annoimme jo siinä toiminnastamme. Koulutuspäivät jouduttiin siis perumaan, koska halukkaita osallistujia ei löytynyt riittävästi. Yhdistyksen jäsenistä hallituksen lisäksi vain 7 ilmoittautui mukaan.  Oliko sitten liikaa päällekkäisyyttä muiden koulutusten kanssa, eikö työyksikön koulutusmäärärahat sallineet osallistumista, eivätkö aiheet olleet kiinnostavia vai mikä esti osallistumisen? Tähän haluaisimme LaPisKan jatkoa miettiessämme vastauksia teiltä kaikilta.

Yhdistystä ei voi hoitaa vain hallituksen voimin vaan se tarvitsee aktiivisia, innostuneita jäseniä, jotka ovat valmiita jakamaan tietoaan ja kokemuksiaan eteenpäin ja vastavuoroisesti myös saamaan uutta tietoa muilta jäseniltä. Kuinka valmiita siihen olette? Toiveita kirjoituksista sivuillemme olemme esittäneet useita kertoja. Kirjoitelmia eikä muunkaanlaisia yhteydenottoja ole tullut. Mistä se kertoo? Kirjoitusten ei tarvitse perustua tutkimuksiin vaan arvokasta tietoa yhteisen potilasryhmämme hoidosta voitte jakaa kertomalla omasta työpäivästänne, kokemuksistanne, mietteistänne työpäivän jälkeen, miten haluaisitte kehittää omaa työtänne, minkälaista tukea kaipaisitte, millaista verkostoitumista toivoisitte – ihan mitä vaan.

Kysymys kuuluu, kuinka innokkaita/valmiita olemme panostamaan oman yhdistyksemme eteen? Jos näitä innokkaita, aktiivisia jäseniä ei löydy niin meidän on pakko lopettaa toimintamme. Mikä mielestämme olisi todella sääli.

Nyt siis jäämme odottamaan pikaisia kannanottoja – hallituksen kokous on 27.11.

syysterveisin Riitta ja Anneli

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.